Hvad er ellipse-behandling?

Ellipse-behandling er permanent hårfjerning med laser. Det er et produkt, som er en videreudvikling af de oprindelige typer laser, som er blevet brugt til hårfjerning.

En ellipse-laser udsender korte impulser bestående af et intenst lys indenfor det synlige spektrum af lysstråler. Dette lys opvarmer hårrødderne i hårsækkene og varmen slår hårsækken ihjel.

Lyset fra et ellipseapparat er ikke skadelig for huden på samme måde som solens stråler kan være det. I meget sjældne situationer kan der opstå brandsår på overfladen af huden, men disse er sjældent værre end en solskoldning og giver ingen ardannelse.

Hver lysimpuls føles som et lille klask fra en elastik og svier lidt efterfølgende. Herefter føles huden varm og den klør i et par minutter, og så skulle følelsen efter ellipsemaskinen være overstået, og man kan glæde sig over den forhåbentlig permanente fjernelse af de hår, som er blevet påvirket af varmen.

Nogle videnskabelige undersøgelser har vist, at ellipse er både mere hudvenlig og effektiv end de traditionelle laserværktøjer, som tidligere blev brugt til hårfjerning.